Moo goo gai pan

moo goo gai panPre 4 osoby:

2 polievkové lyžice sezamového oleja

250 g hnedých šampiňónov (alebo iných húb), nakrájaných na plátky

140 g bambusových výhonkov, nakrájaných na plátky

1 väčšia biela cibuľa, nakrájaná na plátky

30 g čerstvého zázvoru, nakrájaného nadrobno alebo nastrúhaného

2 polievkové lyžice cesnaku, nakrájaného nadrobno

štipka soli

1/3 šálky vody

1/3 šálky sójovej omáčky

1/3 šálky ryžového octu

2 polievkové lyžice kukuričného škrobu zmiešané s 1/4 šálkou vody

Vo woku rozpálime sezamový olej. Pridáme hríby, bambusové výhonky, cibuľu, zázvor, cesnak a soľ. Pražíme 10 minút za častého miešania.

Prilejeme vodu, sójovú omáčku a ocot. Privedieme k varu.

Pomaly primiešame kašičku z kukuričného škrobu a vody a odstavíme z ohňa. Miešame ďalej, kým sa nám nevytvorí hustá omáčka. Podávame s lepkavou ryžou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s