Na cesto:
2 šálky (200 g) nastrúhanej cukety
1 šálka (100 g) nastrúhanej mrkvy
soľ
2/3 šálky (100 g) celozrnnej múky
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
voda podľa potreby
Na plnku:
250 g tofu, nakrájaného na kocky
3-4 polievkové lyžice tahini
3-4 polievkové lyžice miso pasty
pár lístkov čerstvej bazalky
1 lyžica tymiánu
1 malá nadrobno nakrájaná cibuľa
Rúru predhrejeme na 200°C. Okrúhlu formu na koláč potrieme trochou oleja.
Cuketu a mrkvu posolíme a dáme odstáť na 15 minút do sitka a vytlačíme z nich čím viac šťavy.
V miske zmiešame mrkvu, cuketu a celozrnnú múku. Pridáme olivový olej a trochu vody a vymiesime pevné cesto. Cesto natlačíme do pripravenej formy.
V malej miske prstami zmiešame tofu, tahini, miso, bazalku, tymian a cibuľu. Zmes nanesieme lyžicou na pripravené mrkvové cesto. Pečieme 40 – 45 minút. Podávame teplé.