Celozrnný mrkvovo-cuketový koláč s tofu a miso pastou

tofu miso cakeNa 1 koláč:

Na cesto:

2 šálky (200 g) nastrúhanej cukety

1 šálka (100 g) nastrúhanej mrkvy

soľ

2/3 šálky (100 g) celozrnnej múky

2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

voda podľa potreby

Na plnku:

250 g tofu, nakrájaného na kocky

3-4 polievkové lyžice tahini

3-4 polievkové lyžice miso pasty

pár lístkov čerstvej bazalky

1 lyžica tymiánu

1 malá nadrobno nakrájaná cibuľa

Rúru predhrejeme na 200°C. Okrúhlu formu na koláč potrieme trochou oleja.

Cuketu a mrkvu posolíme a dáme odstáť na 15 minút do sitka a vytlačíme z nich čím viac šťavy.

V miske zmiešame mrkvu, cuketu a celozrnnú múku. Pridáme olivový olej a trochu vody a vymiesime pevné cesto. Cesto natlačíme do pripravenej formy.

V malej miske prstami zmiešame tofu, tahini, miso, bazalku, tymian a cibuľu. Zmes nanesieme lyžicou na pripravené mrkvové cesto. Pečieme 40 – 45 minút. Podávame teplé.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s