Šampiňóny so zemiakovou plnkou

grilovane hriby so zemiakovou plnkou

450 g mladých červených zemiakov, neošúpaných

450 g mladých žltých zemiakov, neošúpaných

1/2 šálky extra panenského olivového oleja

1/2 šálky sójovej omáčky

4 -6 veľkých šampiňónov (najlepšie portobello)

1 šálka neochuteného sójového mlieka

1/4 šálky rastlinného masla

1/4 šálky lahôdkového droždia

1 šálka jarnej cibuľky, pokrájanej na malé kocky

1 čajová lyžička cesnakového prášku

1 čajová lyžička mletej papriky

1/4 čajovej lyžičky mletej rímskej rasce (kumínu)

1/4 čajovej lyžičky mletého čili korenia

soľ a čierne korenie

Zemiaky dáme do veľkého hrnca s osolenou vodou a uvaríme ich domäkka. Potom ich precedíme a vrátime do hrnca.

Rúru predhrejeme na 190°C. Na dno zapekacej misky s rozmermi cca 23×33 cm nalejeme olivový olej a sójovú omáčku.

Zo šampiňónov odstránime nožičky a vydlabeme ich, potom ich rozložíme do zapekacej misky.

K zemiakom v hrnci pridáme sójové mlieko, maslo, droždie, cibuľku, cesnakový prášok, papriku, kumín, čili, soľ a korenie. Lisom na zemiaky zmes roztlačíme skoro úplne dohladka.

Zmesou naplníme šampiňóny a pečieme 30 minút.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s