Frittata z tofu

frittataPre 4 osoby:

400 g pevného tofu, osušeného a zbaveného prebytočnej vody

1/2 šálky najemno nakrájanej žltej alebo bielej cibule

1/2 šálky kukuričnej múky

1/4 šálky kukuričného škrobu

1/4 šálky lahôdkového droždia

1/2 čajovej lyžičky čiernej soli

1/2 čajovej lyžičky mletého kumínu

1/4 čajovej lyžičky mletého koriandru

1/4 čajovej lyžičky kurkumy

1/4 šálky plus 1 polievková lyžica rastlinného oleja

1/4 šálky vody

1/4 šálky strúhaného rastlinného syru

1 šálka opečenej chrumkavej cibule

čerstvo mleté čierne korenie

avokádo, nakrájané na plátky

Rúru predhrejeme na 180°C.

Vo veľkej miske zmiešame tofu, cibuľu, múku, kukuričný škrob, lahôdkové droždie, korenia, 1/4 šálky oleja, vodu a syr a rukami vymiešame lepkavé cesto.

Formu natrieme zvyšným olejom a rovnomerne do nej rozložíme cesto. Cesto posypeme chrumkavou cibuľkou, osolíme a okoreníme podľa chuti.

Formu zakryjeme alobalom a dáme piecť na 45 minút. Odokryjeme a pečieme ďalších 20 minút.

Frittatu vyberieme z rúry a necháme 10 minút odstáť. Frittatu podávame s avokádom a prípadne opečenými vege párkami, rastlinným jogurtom a pod.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s