Hríbovo-fazuľový hrniec

bean and mushroom hotpotPre 6 osôb:

3 polievkové lyžice olivového oleja

700 g hnedých šampiňónov, nakrájaných nahrubo

1 veľká cibuľa, najemno narezaná

2 polievkové lyžice múky

2 polievkové lyžice karí pasty

150 ml suchého bieleho vína

400 g konzerva drvených paradajok

2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

2 x 400 g konzervy miešanej fazule, precedené a prepláchnuté

3 polievkové lyžice mangového čatní

3 polievkové lyžice nahrubo nasekanej čerstvej petržlenovej alebo koriandrovej vňate

Vo veľkom hrnci zohrejeme na nízkej teplote olej a opečieme na ňom hríby a cibuľu domäkka. Vmiešame múku a karí pastu a opekáme 1-2 minúty.

Pridáme víno, paradajky, paradajkový pretlak a fazuľu a privedieme do varu, potom znížime teplotu a pomaly varíme 30 minút. Pred podávaním vmiešame čatní a vňať.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s