Fašírky z quinoy, červenej fazule a orechov

quinoa, red bean and walnut burgerNa cca 6 kusov:

75 g quinoy, prepláchnutej

1 malý zemiak (115 – 150 g), ošúpaný a nakrájaný na 2,5 cm kúsky

3 polievkové lyžice olivového oleja

1 zväzok jarnej cibuľky, vrátane 2,5 cm zelenej časti, nakrájanej na tenké plátky

25 g nahrubo nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

2 polievkové lyžice nadrobno nasekaného čerstvého zázvoru

225 g uvarenej červenej fazule

50 g nahrubo nasekaných opečených vlašských orechov

1/2 čajovej lyžičky soli

šťava z 1/2 citróna

V malom hrnci necháme zovrieť 250 ml vody a vsypeme quinou. Teplotu znížime na nízku, hrniec zakryjeme a varíme 10 až 12 minút. Uvarenú quinou necháme 5 minút odstáť.

Medzitým naparíme alebo uvaríme zemiak domäkka a vidličkou ho roztlačíme.

V panvici na strednej teplote zohrejeme 1 polievkovú lyžicu oleja. Pridáme jarnú cibuľku a opekáme do voňava, 1 až 2 minúty. Pridáme petržlenovú vňať a zázvor a opekáme do voňava, asi 30 sekúnd.

Vo veľkej miske zmiešame uvarenú quinou, uvarený zemiak, petržlenovo-cibuľkovú zmes, červenú fazuľu a vlašské orechy a lisom na zemiaky ju roztlačíme. Pridáme soľ a citrónovú šťavu. Zo zmesi vytvarujeme 6 fašírok.

Vo veľkej panvici zohrejeme na strednej teplote zvyšné 2 polievkové lyžice oleja. Keď je olej horúci, vložíme fašírky a opekáme, kým bude spodok hnedý, 4 až 5 minút. Potom fašírky otočíme a opekáme aj z druhej strany dohneda, ďalších 4 až 5 minút.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s