Zeleninové jačmenné rizoto

veggie barley risottoPre 4 osoby:

1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja

1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno

250 g jačmeňa

50 ml bieleho vína

1 liter horúceho zeleninového vývaru

1 polievková lyžica tapenády

1/2 malej hlávky brokolice, narezanej na malé ružičky

200 g mrazeného hrášku

malá hrsť rukoly

soľ a čerstvo mleté čierne korenie

vegánsky parmezán

Olej zohrejeme vo veľkom hrnci na strednej teplote a cibuľu na ňom opečieme do mäkka. Vmiešame jačmeň a 1 minútu opekáme. Vlejeme víno a za stáleho miešame ho povaríme 2 minúty.

Postupne pridávame horúci vývar, pričom zakaždým jačmeň poriadne premiešame. Varíme a pridávame vývar, pokým nebude jačmeň mäkký (nemusíme miešať stále a možno nespotrebujeme celý vývar).

Vmiešame tapenádu, potom pridáme brokolicu a hrášok a varíme ďalšie 3 minúty. Okoreníme, potom vmiešame rukolu a podávame posypané vegánskym parmezánom.

Orechový parmezán:

1/2 šálky vlašských orechov

1/2 šálky lahôdkového droždia

1/2 šálky panko strúhanky (alebo obyčajnej)

1/2 čajovej lyžičky sušenej bazalky

1/4 až 1/2 čajovej lyžičky soli

Všetky prísady dáme do mixéra a rozmixujeme.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s