Rebarborový koláč s posýpkou

rebarborovy kolac s posypkou

Na cesto:

100 g mäkkého rastlinného masla

100 g hnedého trstinového cukru

250 g múky

1/2 balenia prášku na pečenie

1 čajová lyžička náhrady za vajíčka, napr. No-Egg alebo Hraška

125 ml rastlinného mlieka /napr. sójové, ovsené alebo ryžové)

rastlinné maslo na vymazanie formy

Na plnku a posýpku:

300 g rebarbory

100 g múky

2 polievkové lyžice + 70 g hnedého trstinového cukru

1 balenie vanilkového cukru

65 g studeného rastlinného masla

Okrúhlu formu na koláč s priemerom 26 cm vymažeme margarínom. V miske zmiešame zmäknuté rastlinné maslo s cukrom a ručným mixérom vyšľaháme do penista. Vmiešame múku s práškom na pečenie. Pridáme náhradu za vajíčka s mliekom a vypracujeme cesto. Cesto dáme do pripravenej formy a rovnomerne ho rozvaľkáme po dne.

Rúru predhrejeme na 200°C. Rebarboru očistíme, umyjeme a nakrájame na 1 cm kúsky. Nakrájanú rebarboru rozložíme na cesto a posypeme 2 polievkovými lyžicami cukru.

Na posýpku zmiešame v miske múku, 70 g cukru, vanilkový cukor a studené maslo a ručným mixérom alebo rukami vypracujeme drobivé cesto. Cesto nasypeme na rebarboru.

Koláč pečieme na strednej priečke 35-40 minút, pred podávaním ho necháme trochu vychladnúť.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s