Škoricové mafiny s posýpkou

super streusel-y muffinsNa 12 kusov:

Na posýpku:

1/2 šálky plus 2 polievkové lyžice múky

1/4 šálky plus 2 polievkové lyžice hnedého cukru

2 a 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice

1/4 šálky plus 1 polievková lyžica rastlinného masla, zmäknutého

Na mafiny:

2 čajové lyžičky jablčného octu

1/2 šálky sójového mlieka

227 g rastlinného krémového syru alebo neochuteného jogurtu

1/2 šálky rastlinného masla

1/2 čajovej lyžičky morskej soli

1 polievková lyžica mletej škorice

1 šálka hnedého cukru

2 čajové lyžičky vanilkového extraktu

2 šálky múky

2 čajové lyžičky prášku na pečenie

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

Rúru predhrejeme na 180°C. Plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami.

Posýpka: V stredne veľkej miske zmiešame prstami všetky prísady na posýpku, kým nám nevzniknú veľké omrvinky. Odložíme nabok.

Mafiny: Ocot a mlieko zmiešame v stredne veľkej miske – mlieko sa zrazí a bude vyzerať ako cmar.

Mixérom zmiešame syr/jogurt, maslo, soľ, škoricu, hnedý cukor a vanilkový extrakt. Vmiešame cmar. Pridáme múku, prášok na pečenie a sódu bikarbónu. Zľahka zamiešame.

Cesto rozdelíme do mafinovej formy. Posýpku rozdelíme na mafiny, pričom ju trošku zatlačíme, aby sa prilepila na cesto.

Pečieme 25 minút, pred podávaním necháme mafiny trochu vychladnúť.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s