Zázvorovo-sójový tempeh

ginger soy tempeh burgerPre 4 osoby:

2 x 225 g balenia tempehu

4 polievkové lyžice olivového oleja

5 cm kúsok čerstvého zázvoru, ošúpaného a nakrájaného na tenké plátky

2 strúčiky cesnaku, roztlačené a ošúpané

2 vetvičky čerstvej petržlenovej vňate

2 polievkové lyžice sójovej omáčky alebo tamari

1 čajová lyžička sezamového oleja

2 čajové lyžičky sirupu z agáve

1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia

Tempeh narežeme na plátky alebo na 4 rovnaké časti.

V plytkej miske zmiešame 3 polievkové lyžice oleja, zázvor, cesnak, vňať, sójovú omáčku, sezamový olej, sirup z agáve a čierne korenie. Vložíme tempeh, zakryjeme a marinujeme aspoň 1 hodinu, pričom tempeh každých 15 minút otáčame.

V panvici zohrejeme zvyšnú 1 polievkovú lyžicu oleja na strednej teplote. Keď je olej horúci, vložíme tempeh a pokvapkáme ho 1 lyžicou marinády. Opekáme ho, kým bude zospodu hnedý, 5 až 7 minút. Potom ho otočíme, znovu ho pokvapkáme 1 lyžicou marinády a opekáme ďalších 5 až 7 minút dohneda.

Tempeh môžme podávať napr. so zeleným šalátom, paradajkami, natenko nakrájanou červenou cibuľou, klíčkami, plátkami avokáda, pečenou červenou paprikou a celozrnným chlebom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s