Bagety so sladkými zemiakmi, feniklovou marmeládou, aioli a coleslaw šalátom

sweet potato po' boysNa 4 sendviče:

1 veľký sladký zemiak

Feniklová marmeláda:

2 polievkové lyžice olivového oleja

1 fenikel, nakrájaný na tenké pásiky

2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky

2 šalotky, nakrájané na tenké plátky

štipka soli

2 polievkové lyžice sirupu z agáve

Aioli:

1/3 šálky vegánskej majonézy

1/2 čajovej lyžičky zmesi korenia na morské plody

1 čajová lyžička nadrobno nasekaného cesnaku

Okrem toho:

rastlinný olej na vyprážanie

1/2 šálky neochuteného sójového mlieka alebo iného rastlinného mlieka

1/2 šálky múky

1/2 šálky kukuričných lupienkov, rozmrvených

1 čajová lyžička zmesi korenia na morské plody

1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia

4 francúzske bagetky (15 cm dlhé)

Rúru predhrejeme na 200°C. Plech vyložíme papierom na pečenie.

Sladký zemiak nakrájame na tenké kolieska, asi 6 mm hrubé. Kolieska rozložíme na pripravený plech.

Pečieme 20 minút. Vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť.

Feniklová marmeláda: Kým sa zemiaky pečú, dáme do hrnca olivový olej a na nízkej teplote ho zohrejeme. Pridáme fenikel, cesnak, šalotku a soľ. Pomaly varíme, kým nebude zelenina veľmi mäkká a jemná a kým nezačne karamelizovať, asi 15 minút, za občasného miešania. Pridáme agáve a premiešame. Teplotu zvýšime a varíme asi 5 minút za stáleho miešania, kým zmes neskaramelizuje a nezhnedne. Stihaneme z ohňa a odložíme nabok.

Aioli: Všetky prísady zmiešame. Do použitia dáme do chladničky.

Vo veľkej panvici zohrejeme olej do veľmi horúca.

Mlieko dáme do plytkej misky. V druhej miske zmiešame múku, kukuričné lupienky a korenia a poriadne ich zamiešame.

Kolieska zo sladkých zemiakov postupne namáčame najskôr v mlieku, potom ich obalíme v múčnej zmesi. Opatrne dáme obalené zemiaky do horúceho oleja a opekáme ich 2-3 minúty z oboch strán do zlata a chrumkava. Hotové zemiaky dáme na tanier vyložený papierovými utierkami, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Bagety prerežeme pozdĺžne na polovice a všetky polovice natrieme vrstvou aioli. Na jednu polovičku bagiet navrstvíme zemiaky, na ne rozdelíme feniklovú marmeládu a nakoniec pridáme poriadny kopček coleslaw šalátu. Ihneď podávame.

Coleslaw:

1/2 hlávky zelenej kapusty, nastrúhanej nadrobno

1 a 1/2 šálky nastrúhanej mrkvy

Dressing:

1/2 šálky neochuteného sójového mlieka

2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy

1/2 šálky vegánskej majonézy

čerstvo mleté čierne korenie

1 polievková lyžica hnedého trstinového cukru

soľ na dochutenie

Kapustu s mrkvou zmiešame vo veľkej miske.

Sójové mlieko dáme do malej misky, vmiešame doň citrónovú šťavu a necháme pár minút odstáť, kým sa nezrazí. Vmiešame ostatné prísady.

Dressing pridáme k zelenine a poriadne premiešame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s