Arašidovo-lekvárové mafiny

pb and om muffinsNa 12 kusov:

1 šálka sójového mlieka, plus podľa potreby

1 polievková lyžica jablkového octu

3/4 šálky hnedého trstinového cukru

1/2 šálky chrumkavého arašidového masla

1/2 šálky rastlinného neochuteného jogurtu

1/2 čajovej lyžičky jemnej morskej soli

1 a 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

2 šálky celozrnnej pšeničnej múky

1 šálka ovsených vločiek

2 čajové lyžičky prášku na pečenie

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

1/4 šálky lekváru podľa výberu

Rúru predhrejeme na 180°C. Formu na mafiny vyložíme papierovými košíčkami.

Vo veľkej miske zmiešame sójové mlieko, ocot, cukor, arašidové maslo, jogurt, soľ a vanilku. Pridáme múku, vločky, prášok na pečenie a sódu bikarbónu a opatrne ich zmiešame s mokrými prísadami. Ak je cesto príliš suché, pridáme trochu mlieka.

Do každého košíčka dáme asi 2 polievkové lyžice cesta. V strede urobíme malé jamky a do každej dáme 1 čajovú lyžičku lekváru. Navrch rozdelíme zvyšné cesto.

Pečieme 22 až 24 minút, kým nebudú mafiny zlatohnedé a pevné. Pred podávaním ich necháme trochu vychladnúť.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s