Chrumkavé šošovicové guľky

chrumkave sosovicove gulkyPre 4 osoby:

250 g červenej šošovice

1 stredne veľká cibuľa

2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

1 čajová lyžička dijonskej horčice

1 polievková lyžica karí korenia

1 čajová lyžička zeleninového vývaru v prášku

1 polievková lyžica ovsených vločiek

2 čajové lyžičky sójovej múky

1 polievková lyžica pšeničného lepku

4-6 polievkových lyžíc strúhanky

1 čajová lyžička prášku na pečenie

1 polievková lyžica sirupu z agáve

1 polievková lyžica sójovej omáčky

2-4 polievkové lyžice ovsenej smotany

repkový olej na vyprážanie

Deň vopred dáme šošovicu do misky, zalejeme ju 1 litrom vody a necháme aspoň 12 hodín namáčať.

Zmäknutú šošovicu scedíme, opláchneme a necháme odkvapkať. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V mixéri zmixujeme cibuľu so šošovicou, paradajkovým pretlakom, horčicou, karí korením, zeleninovým vývarom, ovsenými vločkami, sójovou múkou, pšeničným lepkom, 4 lyžicami strúhanky, práškom na pečenie, sirupom z agáve, sójovou omáčkou a 2 lyžicami ovsenej smotany. Podľa potreby pridáme trochu strúhanky alebo smotany. Cesto prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať.

Navlhčenými rukami vytvarujeme zo šošovicového cesta pevné guľky. Do veľkej panvice dáme asi 1 cm vrstvu oleja a zohrejeme ho do horúca. Guľky pražíme v oleji zo všetkých strán do zlatohneda, potom ich necháme odkvapkať na papierových utierkach.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s