Zapekané cestoviny s tekvicovým krémom

zapecene testoviny s dynovym krememPre 2-3 osoby:

3 šálky penne cestovín

2 šálky tekvice

2 cibule, nakrájané na pásiky

3 polievkové lyžice olivového oleja

1 čajová lyžička hnedého trstinového cukru

1/4 čajovej lyžičky muškátového oriešku

biele korenie

1/4 šálky zeleninového vývaru

Tofu ricotta:

1 balenie bieleho tofu

2 čajové lyžičky citrónovej šťavy

2 čajové lyžičky olivového oleja

štipka soli a čierneho korenia

1 strúčik cesnaku

1/4 šálky lahôdkového droždia

malá hrsť čerstvej bazalky

Tekvicu narežeme na menšie kúsky a dáme piecť na 170°C, kým nezmäkne. Upečenú tekvicu vidličkou roztlačíme na kašu.

Zapekaciu misku zľahka vymažeme olivovým olejom.

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

Medzitým na strednej teplote v panvici restujeme cibuľu asi 12-15 minút.

Tofu na ricottu rozdrobíme prstami do misy a vmiešame zvyšné prísady. Potom vmiešame aj tekvicové pyré, cukor, muškátový oriešok, biele korenie a zeleninový vývar.

Pridáme uvarené cestoviny a karamelizovanú cibuľu a zmes vlejeme do pripravenej zapekacej misky.

Pečieme 28-30 minút a pred podávaním necháme asi 10 minút odstáť.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s