Jablkové taštičky

tastickyNa 10 kusov:

2 polievkové lyžice hrozienok

1 balenie hotového lístkového cesta

3-4 kyslasté jablká

2 polievkové lyžice rastlinného masla

2 polievkové lyžice mandľových lupienkov

2 polievkové lyžice hnedého trstinového cukru

1 balenie vanilkového cukru

čerstvo vytlačená šťava z 1/2 limetky

1 čajová lyžička mletej škorice

práškový cukor na posypanie (nemusí byť)

Hrozienka namočíme na 30 minút do teplej vody. Jablká ošúpeme, rozštvrtíme a vyberieme jadierka, potom ich nakrájame na malé kocky.

V panvici zohrejeme maslo, pridáme jablká, hrozienka a mandľové lupienky a opekáme ich 3-4 minúty. Poprášime ich hnedým cukrom a vanilkovým cukrom a necháme trochu skaramelizovať. Vmiešame limetkovú šťavu a škoricu. Na nízkej teplote dusíme asi 5 minút. Panvicu stiahneme z ohňa a jablká necháme trochu vychladnúť.

Rúru predhrejeme na 180°C. Jablkovú zmes roztlačíme vidličkou. Lístkové cesto nakrájame na obdĺžniky. Na polovičke obdĺžnikov ostrým nožíkom nakrojíme pásiky na spôsob žalúzie (ako na fotke), pričom okraje necháme nenakrojené. Na druhú polovicu dáme približne 2 lyžice jablkovej plnky, nakrojenú stranu preložíme ponad plnku a okraje zatlačíme vidličkou.

Jablkové taštičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme ich do rúry a pečieme 20 až 25 minút do chrumkava. Upečené taštičky dáme vychladnúť a podľa chuti ich posypeme práškovým cukrom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s