Cícerová polievka s riasou

corba sa leblebijamaPre 4 osoby:

250 g cíceru

3 cibule

1 strúčik cesnaku

zväzok zeleniny na polievku (petržlen, paštrnák, mrkva..)

1 pásik kombu riasy

1/2 čajovej lyžičky kurkumy

tamari na dochutenie

karí, čerstvá bazalka

Cícer prepláchneme a na noc namočíme do vody. Na druhý deň cícer precedíme, dáme ho do hrnca a zalejeme vodou (toľko vody, aby prekrývala cícer o 5 cm). Cibuľu narežeme na drobné kocky. Cesnak narežeme na jemné plátky. Koreňovú zeleninu narežeme na kolieska. Všetko pridáme do hrnca k cíceru spolu s riasou a kurkumou. Hrniec zakryjeme a varíme, kým nebude cícer mäkký (1-2 hodiny). Keď je cícer mäkký, pridáme podľa chuti tamari a varíme 5 minút v čiastočne zakrytom hrnci na nízkej teplote. Kombu riasu vyberieme, nakrájame na tenké pásiky a vrátime do hrnca. Podľa chuti pridáme trochu karí korenia a čerstvej bazalky.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s