Guláš-tatouille

stew-tatouillePre 4 osoby:

1 polievková lyžica olivového oleja

4 šálky (400 g) baklažánu, narezaného na kocky

1/4 šálky zeleninového vývaru (alebo podľa potreby)

1 stredne veľká šalotka, nasekaná nadrobno

4 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno

1 šálka (160 g) cibule, nasekanej nadrobno

1/2 čajovej lyžičky jemnej morskej soli

čerstvo mleté čierne korenie

2 a 1/4 šálky (340 g) papriky (akákoľvek farba), narezaná na kocky

3 šálky (360 g) cukety, narezanej na kocky

1 bobkový list

2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej bazalky

1 polievková lyžica tymianu

2 a 1/4 šálky (400 g) rajčín, narezaných na kocky

4 stredne veľké upečené zemiaky, narezané na kocky

1 a 1/2 polievkovej lyžice čerstvej petržlenovej vňate

dijonska horčica na ochutenie

Olej zohrejeme vo veľkom hrnci na strednej teplote. Vložíme baklažán a za občasného miešania opekáme 5 minút, alebo do zlatohneda. V prípade potreby (ak baklažán alebo ostatná zelenina nepustia dosť šťavy) pridáme zeleninový vývar.

Pridáme šalotku, cesnak, cibuľu, soľ a čierne korenie. Opekáme 2 minúty. Pridáme papriku a cuketu. Zakryjeme a varíme 10 minút za občasného miešania.

Pridáme bobkový list, bazalku, tymian, rajčiny a zemiaky. Zakryjeme a varíme ďalších 15 minút.

Rozdelíme do misiek, do každej dáme trošku horčice, posypeme vňaťou a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s