Cibuľačka

cibulackaPre 4 osoby:

10 cibúľ (zmes bielych, červených a šalotiek), pokrájaných na plátky

1 pór, nakrájaný na plátky

4 strúčiky cesnaku, narezané nadrobno

pár lístkov šalvie

1 liter zeleninového vývaru

2 polievkové lyžice rastlinného masla

2 polievkové lyžice lahôdkového droždia

1 polievková lyžica olivového oleja

bageta, nakrájaná na plátky

Na nízkom ohni zohrejeme maslo a olej. Pridáme šalviu a cesnak a pár sekúnd opekáme.

Vmiešame cibuľu, pór, štipku soli a čierneho korenia a zakryté varíme 30 minút.

Hrniec odokryjeme a varíme ďalších 20 minút za občasného miešania.

Vlejeme vývar a 10 minút povaríme.

Medzitým opečieme v rúre krajčeky bagety dohneda.

Do polievky vmiešame lahôdkové droždie a dochutíme.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s