Tostada s čiernou fazuľou a avokádom

chipotle black bean tostadas with avocadoPre 4 osoby:

2 polievkové lyžice olivového oleja, plus trochu na potretie

1 cibuľa, narezaná na kocky

2 a 1/2 čajovej lyžičky mletého kumínu (rímskej rasce)

4 šálky uvarenej čiernej fazule alebo 2 x 425 g konzervy, precedené a prepláchnuté

1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia

soľ

8 kukuričných tortíl

šťava z 1 limetky

1/2 hlávky ľadového šalátu, narezanej na tenké pásiky

2 – 3 paradajky, narezané na tenké mesiačiky

1 avokádo, narezané na tenké mesiačiky

6 reďkoviek, narezaných na tenké kolieska

170 g nastrúhaného rastlinného syru (napr. Wilmersburger)

Rúru predhrejeme na 200°C.

Olej zohrejeme v hlbokej panvici na strednej teplote. Pridáme cibuľu a 2 čajové lyžičky kumínu a opekáme, kým cibuľa nezmäkne, 5 až 7 minút. Pridáme fazuľu, kajenské korenie a 1/2 čajovej lyžičky soli a zohrejeme. Lisom na zemiaky fazuľu roztlačíme.

Obe strany tortíl natrieme olejom a rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Na tortilly rozdelíme fazuľu a rozotrieme ju. Pečieme 8 až 10 minút, kým nebudú tortilly chrumkavé.

Medzitým dáme do veľkej misy limetkovú šťavu, zvyšnú 1/2 lyžičku kumínu a veľkú štipku soli a rozmiešame. Pridáme ľadový šalát, paradajky, avokádo a reďkovky a jemne pretrasieme.

Keď vyberieme tostady z rúry, okamžite na ne nasypeme syr, asi 3 polievkové lyžice na 1 tostadu, a obložíme šalátom. Ihneď podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s