Batátovo-hríbový quiche

susskartoffel-pilz-quicheNa 1 quiche:

Na cesto:

250 g múky

1/2 čajovej lyžičky soli

150 g studeného rastlinného masla

1 polievková lyžica sójovej múky

rastlinné maslo a múka na vymazanie a vysypanie formy

Na plnku:

650 g batátov

200 g shiitake hríbov alebo šampiňónov

200 g údeného tofu

2 strúčiky cesnaku

1 pór

1 – 2 polievkové lyžice oleja

250 ml suchého bieleho vína

350 ml zeleninového vývaru

3 polievkové lyžice mandľového masla

soľ a čierne korenie

Múku, soľ, studené rastlinné maslo, sójovú múku a 3 polievkové lyžice studenej vody vymiesime na cesto. Formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vyvaľkáme a vložíme do pripravenej formy, vidličkou ho popicháme a zakryté dáme na 30 minút do chladničky.

Rúru predhrejeme na 200°C. Sladké zemiaky ošúpeme a nakrájame na 3 mm hrubé plátky. Hríby očistíme a nakrájame na 5 – 6 mm hrubé plátky. Tofu najskôr narežeme na 4 mm hrubé plátky, potom na tenké rezance. Cesnak ošúpeme a narežeme nadrobno. Pór očistíme a nakrájame na tenké kolieska.

Olej zohrejeme a na vysokej teplote asi 1 minútu na ňom opekáme tofu. Pridáme hríby a na strednej teplote opekáme asi 1 minútu. Pridáme cesnak a pór a opekáme ďalšiu minútu. Vlejeme víno a necháme ho zovrieť. Tekutinu prelejeme do hrnca a prilejeme k nej vývar a mandľové maslo. Zmes necháme zovrieť a miešame ju, kým nebude hladká. Ochutíme ju soľou a korením.

Polovicu tofu-hríbovej zmesi rozložíme na cesto, zalejeme tretinou mandľovej zmesi a obložíme sladkými zemiakmi. Vrstvu ešte raz zopakujeme a zalejeme poslednou tretinou mandľovej zmesi. Formu zakryjeme alobalom. Quiche pečieme v rúre na strednej priečke asi 55 minút. Odstránime alobal a pečieme ďalších 15 minút.

Reklamy

One response

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s