Ľahká dusená tekvica

jednostavna dinstana bundevaPre 2 osoby:

500 g hokaido tekvice

1 veľký pór

2 čajové lyžičky sezamového alebo olivového oleja

morská soľ

kúsok čerstvého zázvoru (3-5 cm)

1 strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno

1/2 čajovej lyžičky citrónovej šťavy

petržlenová vňať, nasekaná najemno

Tekvicu umyjeme a neošúpanú ju nakrájame na malé kocky, asi 3 cm veľké. Pór narežeme na kolieska. V hrnci zohrejeme olej a minútu na ňom popražíme pór, potom ho trochu osolíme a pridáme tekvicu. Pražíme ďalšiu minútu, ešte trochu osolíme, prilejeme 100 ml vody, zakryjeme a varíme na najnižšej teplote bez miešania asi 20 minút.

Zázvor ošúpeme a nastrúhame a prstami vytlačíme šťavu do hrnca, vlákna zahodíme. Pridáme cesnak a citrónovú šťavu. Opatrne premiešame, aby sa kocky tekvice nerozpadli. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s