Tamarindová quinoa

tamarindova quinoaPre 4 osoby:

1 čajová lyžička rastlinného oleja

1/4 šálky cibule, nakrájanej nadrobno

1 polievková lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru

1 čajová lyžička mletého koriandru

1 šálka quinoy

2 šálky zeleninového vývaru

1/4 čajovej lyžičky soli

1/2 šálky kokosového mlieka

1 a 1/2 čajovej lyžičky tamarindového koncentrátu

1/4 šálky hrozienok

1/3 šálky mrazeného hrášku

V menšom hrnci zohrejeme na strednej teplote olej a opečieme na ňom cibuľu, zázvor a cesnak do sklovita, asi 5 minút. Pridáme koriander a ešte chvíľu popražíme.

Pridáme quinou, vývar a soľ. Zakryjeme a privedieme do varu. Keď začne vývar vrieť, teplotu znížime na nízku a za častého miešania varíme zakryté asi 20 minút alebo kým sa väčšina vody nevsaje a quinoa nebude mäkká. Pridáme kokosové mlieko a tamarindový koncentrát a miešame, kým sa celkom nerozpustí. Pridáme hrozienka a hrášok.

Hrniec stiahneme z ohňa a necháme zakrytý ďalších 5 minút, aby sa hrášok prehrial. Podávame napr. ako prílohu ku karí.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s