Ovsená kaša a la kokosové crème brûlée

coconut creme brulee baked oatmealPre 4 osoby:

1 a 1/2 šálky (200 g) ovsených vločiek

3 polievkové lyžice hnedého trstinového cukru

3 polievkové lyžice javorového sirupu

šťava a kôra z 1 veľkého citrónu

414 ml kokosového mlieka

štipka soli

1 čajová lyžička vanilkového extraktu

1/2 šálky kokosového jogurtu

1 šálka čerstvých alebo mrazených malín

1/4 až 1/3 šálky hnedého trstinového cukru

Vo veľkej miske zmiešame vločky, cukor, javorový sirup, citrónovú šťavu a kôru, kokosové mlieko, soľ, vanilku a jogurt a zmes necháme zakrytú cez noc odstáť v chladničke.

Na druhý deň predhrejeme rúru na 180°C. Zapekaciu misku s rozmermi 23×33 cm zľahka vymažeme rastlinným maslom. Do zmesi vmiešame maliny a vylejeme ju do zapekacej misky.

Pečieme 40 minút, alebo kým nebude zmes pevná a zlatohnedá. Povrch rovnomerne posypeme hnedým cukrom. Misku vrátime do rúry a pečieme ďalších pár minút.

Flambovacou pištoľou alebo pod horúcim grilom cukor skaramelizujeme a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s