Thajské mrkvové burgre

thai carrot burgersNa 4 kusy:

3 polievkové lyžice olivového oleja

1 zväzok jarnej cibuľky, nakrájanej natenko, vrátane 2,5 cm tmavozelenej časti

3 strúčiky cesnaku, narezané nadrobno

5 cm kúsok čerstvého zázvoru, nastrúhaného

1 čili paprička, narezaná nadrobno

8 stredne veľkých mrkiev, nastrúhaných

1 čajová lyžička soli

1 čajová lyžička mletého koriandru

3/4 čajovej lyžičky mletej kurkumy

1/2 čajovej lyžičky mletej škorice

2 čajové lyžičky náhrady za vajíčka (napr. NoEgg alebo sójovej múky) zmiešané s 1 polievkovou lyžicou vody

2 polievkové lyžice arašidového masla

šťava z 1/2 limetky

15 g nahrubo nasekanej čerstvej koriandrovej alebo petržlenovej vňate

25 g strúhanky

Rúru predhrejeme na 190°C.

Vo veľkom hrnci na strednej teplote zohrejeme 1 polievkovú lyžicu oleja. Pridáme jarnú cibuľku a opekáme, kým nezačne mäknúť, asi 2 minúty. Pridáme cesnak, zázvor a čili a miešame asi 30 sekúnd, kým nezačnú voňať. Vmiešame mrkvu, soľ, koriander, kurkumu a škoricu. Zakryjeme a varíme 6 až 8 minút, kým nebude mrkva mäkká, ale nie rozvarená.

V miske zmiešame “vajíčkovú zmes”, arašidové maslo a limetkovú šťavu. Vmiešame mrkvovú zmes a vňať. Vmiešame strúhanku. Necháme odstáť asi 10 minút. Dokoreníme podľa chuti. Vytvarujeme 4 burgre.

V panvici zohrejeme zvyšné 2 polievkové lyžice oleja na strednej teplote. Keď je olej horúci, vložíme burgre a opekáme z oboch strán dohneda, asi 4 až 6 minút dokopy. Burgre preložíme do vyhriatej rúry a pečieme 12 až 15 minút, kým nebudú pevné.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s