Baklažánový kibbeh

lilkovy kibbehPre 4 osoby:

1 šálka bulguru, prepláchnutá

1 čajová lyžička olivového oleja

1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno

4 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno

450 g baklažánu, nakrájaného na 1,5 cm kocky

1 čajová lyžička soli

čerstvo mleté čierne korenie

3 mäsité paradajky, nakrájané na kocky

2 čajové lyžičky mletej rímskej rasce

V rýchlovarnej konvici alebo v hrnci privedieme do varu 1 a 1/3 šálky vody. Bulgur dáme do malého hrnca, zalejeme ho vriacou vodou a zakryjeme. Necháme ho namáčať asi 40 minút, alebo kým nezmäkne. Medzitým na strednej teplote zohrejeme vo veľkej panvici olej a opečieme na ňom cibuľu do sklovita, asi 5 minút. Pridáme baklažán, soľ a čierne korenie, panvicu zakryjeme a za občasného miešania varíme asi 15 minút, kým baklažán nepustí vodu a nezmenší sa.

Rúru predhrejeme na 180°C.

Do panvice pridáme paradajky a rímsku rascu a varíme ďalších 10 minút. Stiahneme z ohňa. Pridáme hotový bulgur a poriadne premiešame. Malú zapekaciu misku vystriekame olejom v spreji a vložíme do nej bulgurovú zmes. Pečieme asi 25 minút. Kibbeh podávame teplý alebo vlažný.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s