2 polievkové lyžice arašidového oleja
2 polievkové lyžice nasekanej šalotky
1 šálka červených zemiakov, narezaných na kocky
454 g tofu, osušeného a rozmrveného
1 polievková lyžica hnedej omáčky, napr. HP, alebo 1 čajová lyžička vegánskej worcestrovej omáčky
425 g konzerva drvených paradajok
3 polievkové lyžice arašidového masla
2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
1 polievková lyžica sójovej omáčky
1 čajová lyžička mletého zázvoru
4 veľké pšeničné tortilly
1 stredne veľké avokádo, rozpolené, zbavené kôstky, ošúpané a narezané na 8 plátkov
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, pridáme šalotku a zemiaky a opekáme na strednej teplote za častého miešania 10 minút, alebo kým zemiaky nezačnú hnednúť. Pridáme tofu a opekáme do zlatohneda, asi ďalších 10 minút, za častého miešania.
Medzitým v stredne veľkej miske zmiešame hnedú omáčku, paradajky, arašidové maslo, cesnak, sójovú omáčku a zázvor. Zmes vmiešame do zemiakov s tofu a varíme ďalšie 4 minúty, kým sa omáčka trochu nezredukuje.
Zmes rozdelíme do 4 tortíl a do každej dáme po 2 plátky avokáda. Zavinieme a podávame.