Raňajkové burrito

breakfast burritoNa 4 kusy:

2 polievkové lyžice arašidového oleja

2 polievkové lyžice nasekanej šalotky

1 šálka červených zemiakov, narezaných na kocky

454 g tofu, osušeného a rozmrveného

1 polievková lyžica hnedej omáčky, napr. HP, alebo 1 čajová lyžička vegánskej worcestrovej omáčky

425 g konzerva drvených paradajok

3 polievkové lyžice arašidového masla

2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno

1 polievková lyžica sójovej omáčky

1 čajová lyžička mletého zázvoru

4 veľké pšeničné tortilly

1 stredne veľké avokádo, rozpolené, zbavené kôstky, ošúpané a narezané na 8 plátkov

Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, pridáme šalotku a zemiaky a opekáme na strednej teplote za častého miešania 10 minút, alebo kým zemiaky nezačnú hnednúť. Pridáme tofu a opekáme do zlatohneda, asi ďalších 10 minút, za častého miešania.

Medzitým v stredne veľkej miske zmiešame hnedú omáčku, paradajky, arašidové maslo, cesnak, sójovú omáčku a zázvor. Zmes vmiešame do zemiakov s tofu a varíme ďalšie 4 minúty, kým sa omáčka trochu nezredukuje.

Zmes rozdelíme do 4 tortíl a do každej dáme po 2 plátky avokáda. Zavinieme a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s