Šalát s ryžovými rezancami a grilovaným tofu

salat s ryzovymi rezancami a tofuPre 4 osoby:

Zálievka:

1/3 šálky teplej vody

3 polievkové lyžice sirupu z agáve

3 polievkové lyžice cesnakovej čili omáčky

1 polievková lyžica sójovej omáčky

1/4 šálky limetkovej šťavy

1/4 čajovej lyžičky soli

Šalát:

360 g tvrdého tofu

2 čajové lyžičky sójovej omáčky

240 g tenkých ryžových rezancov (vermicelli)

1 stredne veľká uhorka, pokrájaná na tenké polmesiačiky

1 malá červená cibuľa, pokrájaná na tenké plátky

125 g fazuľových strukov, pokrájaných na 2,5 cm kúsky

2 šálky zmesi listovej zeleniny

Na posypanie:

1/4 šálky arašidov, nasekaných nadrobno

kôra z 1/2 limetky

Všetky prísady na zálievku zmiešame v miske a poriadne premiešame.

Tofu rozkrájame na 8 rovnakých dielov a tie potom na trojuholníky. Rozložíme ich v jednej vrstve na tanier a nalejeme na ne 6 polievkových lyžíc zálievky a 2 čajové lyžičky sójovej omáčky. Necháme marinovať, pričom ich z času na čas otočíme.

Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale.

Hotové rezance precedíme a prepláchneme pod prúdom studenej vody. Necháme v sitku odkvapkať.

Do rezancov vmiešame rukami všetku zeleninu. Potom vmiešame zvyšnú zálievku a trasením premiešame. Rezance dáme do chladničky, kým spravíme tofu.

Veľkú panvicu vystriekame olejom v spreji a zohrejeme. Tofu opekáme z každej strany 4 minúty. Zvyšnú marinádu z tofu vmiešame do rezancov.

Rezance rozdelíme do misiek, obložíme tofu a posypeme arašidmi zmiešanými s limetkovou kôrou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s