Tamarindový BBQ tempeh s batátmi

tamarindovy bbq tempehPre 4 osoby:

Omáčka:

4 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno

1 polievková lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru

1/4 šálky zeleninového vývaru

2 čajové lyžičky arrowroot prášku (alebo iného škrobu) rozpustené v 1/4 šálke vody

2 polievkové  lyžice rajčinového pretlaku

1 polievková lyžica tamarindového koncentrátu

3 polievkové lyžice sirupu z agáve alebo javorového sirupu

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

1 čajová lyžička olivového oleja

1 čajová lyžička tekutého dymu

1/8 čajovej lyžičky kajenského korenia

Ostatné suroviny:

700 g batátov, ošúpaných a nakrájaných na 2 cm-ové kocky

360 g tempehu, nakrájaného na 2 cm-ové kocky

Zapekaciu misku vystriekame olejom v spreji alebo vyložíme papierom na pečenie.

V stredne veľkej miske zmiešame všetky prísady na omáčku.

Batáty a tempeh vložíme do zapekacej misky, zalejeme ich omáčkou a rukami poriadne premiešame. Necháme aspoň hodinu marinovať.

Rúru predhrejeme na 205°C. Zapekaciu misku zakryjeme alobalom a pečieme asi 25 minút. Odstránime alobal, premiešame a pečieme ďalšiu polhodinu, pričom ich ešte raz počas pečenia premiešame. Podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s