Tofu chimichurri

tofu chimichurriPre 4 osoby:

Marináda:

1/4 šálky šalotky, nasekanej nahrubo

2 strúčiky cesnaku

1 šálka čerstvého koriandru

1 šálka čerstvej petržlenovej vňate

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

1/4 šálky červeného vínneho octu

1/3 šálky zeleninového vývaru

Tofu:

420 g tofu, zbaveného prebytočnej vody

V mixéri prerušovane nasekáme šalotku a cesnak. Pridáme ostatné prísady a mixujeme, kým nebude zmes pomerne hladká.

Tofu rozkrojíme na osem rovnakých častí. Marinujeme ich aspoň hodinu, po 30 minútach ho pootáčame.

Na strednej teplote zohrejeme vo veľkej panvici trošku oleja. Vložíme tofu  a za častého obracania ho 10 minút opekáme a postupne prilievame marinádu. Nakoniec vlejeme celú marinádu, zvýšime teplotu a varíme asi 5 minút. Podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s