Špenátovo-šampiňónový quiche

spinat-champigon quicheNa jednu 28 cm-ovú formu:

Na  cesto:

250 g múky

1/2 čajovej lyžičky soli

150 g studeného rastlinného masla

1 polievková lyžica sójovej múky

rastlinné maslo na vymazanie formy

Na plnku:

250 g špenátu

soľ

200 g údeného tofu

1 cibuľa

350 g hnedých alebo bielych šampiňónov

5 polievkových lyžíc oleja

400 ml rastlinnej smotany na varenie

2 polievkové lyžice cícerovej múky

2 polievkové lyžice zemiakového alebo kukuričného škrobu

2 polievkové lyžice lahôdkového droždia

štipka čerstvo nastrúhaného muškátového orieška

soľ

čerstvo mleté čierne korenie

himalájska soľ podľa chuti

Múku, soľ, rastlinné maslo a 3 polievkové lyžice studenej vody dáme do misky a vymiesime cesto. Formu vymažeme maslom. Cesto vyvaľkáme na veľkosť formy, vložíme ho do formy a popicháme vidličkou. Zakryté cesto necháme asi 30 minút postáť v chladničke.

Medzitým umyjeme špenát a vo vriacej vode ho blanšírujeme asi 10 sekúnd. Špenát precedíme, opláchneme pod prúdom studenej vody a rukami z neho poriadne vytlačíme vodu. Údené  tofu narežeme na kocky. Cibuľu ošúpeme a narežeme nadrobno. Šampiňóny očistíme a narežeme na tenké plátky.

Vo veľkej panvici zohrejeme 2 polievkové lyžice oleja a na vysokom ohni opekáme asi 4 minúty údené tofu. Pridáme cibuľu a na nízkom ohni opekáme asi 1 minútu. Cibuľovú tofu zmes vyberieme z panvice a odložíme nabok. Do panvice dáme zvyšný olej, zohrejeme ho a na vysokom ohni opekáme šampiňóny asi 4 minúty, potom ich preložíme k tofu. Rúru predhrejeme na 220°C.

Smotanu, cícerovú múku, škrob a lahôdkové droždie zmiešame v miske a metličkou vyšľaháme dohladka. Zmes okoreníme muškátovým orieškom, soľou, čiernym korením a himalájskou soľou.

Špenát nahrubo nasekáme a opatrne zmiešame so smotanovou zmesou a šampiňónmi s tofu. Plnku rovnomerne rozlejeme na cesto vo forme. Pečieme na strednej priečke asi 50 minút.

spinat-champignon quiche

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s