Pasta e fagioli so špenátom

pasta e fagioli so spenatomPre 4 osoby:

1 čajová lyžička olivového oleja

6 strúčikov cesnaku, nasekaných nadrobno

900 g mäsitých rajčín,  narezaných nahrubo

1/4 šálky bieleho vína alebo zeleninového vývaru

1 čajová lyžička sušeného oregana

1 čajová lyžička sušeného tymianu

čerstvo mleté čierne korenie

1 čajová lyžička soli

450 g konzerva bielej fazule, precedená a prepláchnutá

240 g celozrnných mušličiek

450 g mladého špenátu

Vo veľkom hrnci privedieme do varu vodu a uvaríme v nej cestoviny podľa návodu na obale.

Vo veľkej panvici zohrejeme olej a opečieme cesnak, kým nezačne voňať, asi 1 minútu. Pridáme rajčiny, víno, oregáno a soľ. Privedieme do varu.

Pridáme fazuľu a znížime teplotu na nízku. Varíme asi 15 minút, kým rajčiny nepustia šťavu a omáčka sa nevyvarí a nezhustne.

Uvarené cestoviny precedíme. Dáme ich do veľkej misky spolu s fazuľou, špenátom a omáčkou a poriadne premiešame, aby špenát trochu zvädol. Podávame.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s