Čierne dusené tofu

black and braised tofuNa 4 kusy:

Na tofu:

1 až 2 polievkové lyžice paprikových vločiek

1 polievková lyžica cesnakového prášku

1 polievková lyžica cibuľového prášku

1 polievková lyžica mletej papriky

1 čajová lyžička soli

1 čajová lyžička mletého čierneho korenia

1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia

680 g pevného tofu, osušeného a zbaveného prebytočnej tekutiny

Okrem toho:

2 polievkové lyžice rastlinného oleja

1 šálka nadrobno nasekanej bielej cibule

1/2 šálky nastrúhanej alebo na kocky nakrájanej mrkvy

1/2 šálky nadrobno nakrájaného stopkového zeleru

2 polievkové lyžice nadrobno nasekaného cesnaku

2 šálky vody

Tofu:

Všetky korenia dáme do malej misky, pevne zatvoríme a trasením premiešame.

Tofu narežeme na 4 rezne. Rezne poriadne obalíme v zmesi korení. Odložíme nabok.

Vo veľkej panvici zohrejeme na strednej teplote olej. Pridáme cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak a opekáme do sklovita a voňava za občasného miešania asi 5 až 7 minút. Pridáme vodu, privedieme do varu, potom teplotu znížime a panvicu zakryjeme.

V suchej panvici na vysokej teplote opečieme tofu asi 4 až 5 minút z každej strany. Opečené tofu dáme do panvice so zeleninou, zakryjeme a dusíme 20 minút. Tofu rozdelíme na taniere a obložíme zeleninou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s