Karfiolový hrniec so šampiňónmi

pot pie explosionPre 4 osoby:

2 polievkové lyžice rastlinného masla

4 šálky pareného karfiolu, nakrájaného nadrobno

227 g hnedých šampiňónov, nakrájaných na plátky

2 polievkové lyžice nadrobno nasekanej šalotky

6 strúčikov cesnaku, nasekaných nadrobno

1/2 čajovej lyžičky jemnej morskej soli, alebo podľa chuti

1/2 čajovej lyžičky čierneho mletého korenia, alebo podľa chuti

1/2 čajovej lyžičky sušenej bazalky

2 polievkové lyžice kukuričného škrobu alebo múky

1 polievková lyžica maca prášku alebo 2 polievkové lyžice lahôdkového droždia

1 šálka zeleninového vývaru

2/3 šálky kokosového mlieka alebo rastlinnej smotany

1/3 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Maslo, karfiol, hríby, šalotku a cesnak zmiešame vo veľkom hrnci. Varíme na strednom ohni 6 minút, alebo kým hríby trochu nezhnednú.

Pridáme soľ, korenie a bazalku. Varíme ďalšie 4 minúty, alebo kým hríby nepustia šťavu.

Pridáme kukuričný škrob a maca prášok. Varíme ďalšie 2 minúty.

Pridáme vývar a kokosové mlieko a varíme 4 minúty, alebo kým nám zmes nezhustne. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom alebo krekrami alebo niečím podobným.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s