Korenené hranolky zo sladkých zemiakov

cumin spiked roasted sweet potato friesNa 4 porcie:

3 veľké sladké zemiaky

2 čajové lyžičky zemiakového škrobu

1 a 1/2 čajovej lyžičky garam masaly

1 čajová lyžička mletého kumínu

3 polievkové lyžice olivového oleja

soľ

Rúru predhrejeme na 230°C. Plech vyložíme papierom na pečenie.

Zemiaky umyjeme a necháme vyschnúť. Narežeme ich na 5 mm hrubé hranolky.

V miske zmiešame zemiakový škrob, garam masalu a kumín a v tejto zmesi obalíme zemiaky. Pridáme olivový olej a 1 čajovú lyžičku soli a znovu pretrasieme.

Zemiaky rozložíme na pripravený plech. Pečieme 25 až 30 minút, pričom dvakrát ich počas pečenia otočíme. Hranolky by mali byť zvonku chrumkavé a znútra mäkké. Pred podávaním ich podľa chuti dosolíme.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s