Cestovinový šalát trattoria s bielou fazuľou

cestovinovy salat trattoria s bielou fazulouPre 4 osoby:

240 g celozrnných cestovín

1 konzerva (450 g) bielej fazule, precedená a prepláchnutá

4 šálky rukoly

1 malá červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky

1/2 šálky pečenej červenej papriky, narezanej na tenké pásiky

1/4 šálky vykôstkovaných kalamata olív, rozkrojených na polovice

soľ

čerstvo mleté čierne korenie

1 dávka omáčky z vlašských orechov a sušených rajčín (recept nižšie)

Cestoviny uvaríme podľa návodu v slanej vode “al dente”. Scedíme ich, prepláchneme studenou vodou a dáme do chladničky vychladiť.

Keď sú cestoviny studené, zmiešame ich vo veľkej miske s ostatnými prísadami a pred podávaním vychladíme.

Omáčka z vlašských orechov a sušených rajčín:

1/4 šálky sušených rajčín

3 polievkové lyžice vlašských orechov

2 polievkové lyžice nasekanej šalotky

3/4 šálky vody

1/4 šálky balzamikového octu

1 čajová lyžička dijonskej horčice

3/4 čajovej lyžičky soli

čerstvo mleté čierne korenie

1/2 čajovej lyžičky sušenej majoránky

Rajčiny dáme do malej misky a zalejeme teplou vodou. Necháme namáčať asi 15 minút, potom ich precedíme.

Medzitým opražíme vlašské orechy. Na strednej teplote zohrejeme panvicu, vsypeme do nej orechy a za častého miešania ich pražíme asi 7 minút.

Orechy dáme do mixéru a rozmixujeme ich najemno. Pridáme ostatné prísady okrem majoránky a vymixujeme na hladkú zmes.

Pridáme majoránku, párkrát mixneme, aby sa zamiešala do zmesi. Pred podávaním vychladíme.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s