2 šálky (160 g) ovsených vločiek
113 g slaných praclíkov, rozlámaných na menšie kúsky
1/4 šálky (36 g) hnedého trstinového cukru
2 polievkové lyžice (30 ml) javorového sirupu
2 čajové lyžičky mletej škorice
2 polievkové lyžice arašidového oleja
2 polievkové lyžice vody
Rúru predhrejeme na 170°C.
Všetky prísady dáme do veľkej misky a premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a zmes naň rovnomerne vysypeme.
Pečieme 8 minút, potom premiešame. Pečieme ďalších 8 minút do zlatohneda. Necháme vychladnúť. Podávame napr. s jogurtom, ovocím, atď.
Ovsené palacinky
1 šálka kokosového mlieka izbovej teploty
1/4 šálky hnedého trstinového cukru
1 čajová lyžička aktívneho sušeného droždia
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
1 šálka celozrnnej pšeničnej múky
1 šálka Sladko-slaných vločiek (recept vyššie)
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
1/2 čajovej lyžičky jemnej morskej soli
rastlinný olej
ovocie a rastlinná šľahačka na podávanie
Kokosové mlieko, cukor a droždie zmiešame a necháme postáť 5 minút, kým začne droždie peniť. Vidličkou vmiešame vanilku, múku, vločky, sódu bikarbónu a soľ. Zakryjeme plastovou fóliou a dáme na noc do chladničky.
Ráno zmes vyberieme z chladničky, cesto rozmiešame vidličkou, znovu zakryjeme a necháme pri izbovej teplote postáť asi 1 hodinu.
V prípade potreby, ak je cesto príliš husté, dolejeme trochu kokosového mlieka. Na strednej teplote zohrejeme panvicu s 1 čajovou lyžičkou oleja. Vložíme asi 1/3 šálky cesta a opekáme 6 minút z každej strany, alebo kým budú palacinky zlatohnedé. Takto pokračujeme, kým máme cesto.
Podávame s ovocím a rastlinnou šľahačkou.