Sladko-slané vločky

salty sweet oatsNa 4 šálky:

2 šálky (160 g) ovsených vločiek

113 g slaných praclíkov, rozlámaných na menšie kúsky

1/4 šálky (36 g) hnedého trstinového cukru

2 polievkové lyžice (30 ml) javorového sirupu

2 čajové lyžičky mletej škorice

2 polievkové lyžice arašidového oleja

2 polievkové lyžice vody

Rúru predhrejeme na 170°C.

Všetky prísady dáme do veľkej misky a premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a zmes naň rovnomerne vysypeme.

Pečieme 8 minút, potom premiešame. Pečieme ďalších 8 minút do zlatohneda. Necháme vychladnúť. Podávame napr. s jogurtom, ovocím, atď.

Ovsené palacinky

overnight oat pancakesNa 6-8 stredne veľkých ks:

1 šálka kokosového mlieka izbovej teploty

1/4 šálky hnedého trstinového cukru

1 čajová lyžička aktívneho sušeného droždia

1 čajová lyžička vanilkového extraktu

1 šálka celozrnnej pšeničnej múky

1 šálka Sladko-slaných vločiek (recept vyššie)

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

1/2 čajovej lyžičky jemnej morskej soli

rastlinný olej

ovocie a rastlinná šľahačka na podávanie

Kokosové mlieko, cukor a droždie zmiešame a necháme postáť 5 minút, kým začne droždie peniť. Vidličkou vmiešame vanilku, múku, vločky, sódu bikarbónu a soľ. Zakryjeme plastovou fóliou a dáme na noc do chladničky.

Ráno zmes vyberieme z chladničky, cesto rozmiešame vidličkou, znovu zakryjeme a necháme pri izbovej teplote postáť asi 1 hodinu.

V prípade potreby, ak je cesto príliš husté, dolejeme trochu kokosového mlieka. Na strednej teplote zohrejeme panvicu s 1 čajovou lyžičkou oleja. Vložíme asi 1/3 šálky cesta a opekáme 6 minút z každej strany, alebo kým budú palacinky zlatohnedé. Takto pokračujeme, kým máme cesto.

Podávame s ovocím a rastlinnou šľahačkou.

 

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s