Šalát pad thai s červeným thajským tofu

???????????????????????????????Pre 4 osoby:

Šalát:

8 šálok nasekaného rímskeho šalátu

4 šálky fazuľových klíčkov

1 malá červená cibuľa, pokrájaná na tenké plátky

1 stredne veľká mrkva, ošúpaná a nastrúhaná

1/4 šálky opražených arašidov

1/2 šálky čerstvej koriandrovej vňate

Arašidovo-limetková zálievka:

1/4 šálky opražených arašidov

2 polievkové lyžice nasekanej šalotky

1/4 šálky čerstvej limetkovej šťavy

1/2 šálky vody

2 polievkové lyžice sirupu z agáve

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

1 čajová lyžička štipľavej omáčky sriracha (alebo podľa chuti)

Zálievka: Šalotku a 2 polievkové lyžice arašidov dáme do mixéru a prerušovane mixujeme, aby bolo všetko dobre nasekané. Pridáme limetkovú šťavu, vodu, sirup z agáve, sójovú omáčku a srirachu a rozmixujeme dohladka. Pridáme zvyšné 2 lyžice arašidov a niekoľkokrát prerušovane mixneme. Tieto arašidy by mali zostať nasekané na malé kúsky, nemala by z nich byť pasta.

Šalát: Vo veľkej miske zmiešame rímsky šalát, klíčky, cibuľku a mrkvu. Pridáme dressing a poriadne premiešame. Vmiešame tofu. Šalát rozdelíme do misiek a ozdobíme arašidmi a koriandrom.

salat pad thai

Červené thajské tofu:

1 balenie tvrdého tofu (cca 420 g), nakrájané na kocky

1 čajová lyžička oleja

1 červená paprika, zbavená semienok a nakrájaná na tenké prúžky

1/2 šálky šalotky, pokrájanej na plátky

4 strúčiky cesnaku, prelisované

1 polievková lyžica čerstvého zázvoru, nastrúhaného

1 polievková lyžica thajskej červenej karí pasty (pozor na zloženie, niektoré obsahujú krevety)

1/2 šálky vody

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

1 polievková lyžica sirupu z agáve

Na strednej teplote zohrejeme panvicu s hrubým dnom a postriekame trochou oleja v spreji. Pridáme tofu  a opekáme ho asi 10 minút zo všetkých strán dohneda. Asi v polovičke času tofu pokvapkáme dvoma čajovými lyžičkami sójovej omáčky a dobre premiešame.

Tofu vyberieme z panvice a odložíme nabok. Na oleji opečieme papriku, šalotku, cesnak a zázvor asi 5 minút.

Medzitým v malej miske zmiešame karí pastu, vodu, zvyšnú sójovú omáčku a sirup z agáve. Tofu vrátime do panvice spolu s karí zmesou. Varíme ďalších 5 minút. Podávame.

cervene thajske tofu

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s