Torta z grahamových keksov

graham cracker cakeNa 1 tortu:

198 g vegánskych grahamových keksov (alebo 1 a 3/4 šálky rozmrvených keksov)

1 a 1/2 šálky (180 g) múky

1 šálka (120 g) hnedého práškového cukru

2 čajové lyžičky prášku na pečenie

1/2 čajovej lyžičky jemnej morskej soli

1 čajová lyžička mletej škorice

3/4 šálky (180 ml) nesladeného rastlinného mlieka

1/2 šálky (120 g) rastlinného neochuteného alebo vanilkového jogurtu

2 polievkové lyžice rastlinného oleja

2 čajové lyžičky vanilkového extraktu

1/2 šálky plus 2 polievkové lyžice (110 g) horkej čokolády, nalámanej na kúsky

Rúru predhrejeme na 180°C. Olejom v spreji jemne vystriekame 20 cm tortovú formu.

Grahamové keksíky dáme do mixéru a rozmixujeme ich na omrvinky. Pridáme múku, práškový cukor, prášok na pečenie, soľ a škoricu. Párkrát mixneme, aby sa nám prísady premiešali.

Vo veľkej miske zmiešame mlieko, jogurt, olej, vanilku a kúsky čokolády. Suché prísady opatrne primiešame k mokrým. Cesto prelejeme do pripravenej formy a vyrovnáme povrch.

Pečieme 30 minút. Asi 30 minút necháme chladnúť vo forme, potom tortu vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s