Karí laksa

curried laksa

Pre 4 osoby:

2-3 polievkové lyžice červenej karí pasty

1 malá červená cibuľka, pokrájaná na tenké polmesiačiky

1 červená paprika, zbavená semienok a pokrájaná na tenké pásiky

1 polievková lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru

2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno

1 hlávka čínskej kapusty

4 šálky zeleninového vývaru

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

1/2 čajovej lyžičky soli

1 kocka extra tvrdého tofu (asi 420 g), nakrájaná na malé kocky

240 g širších ryžových rezancov

3/4 šálky kokosového mlieka

3 polievkové lyžice limetkovej šťavy

3 polievkové lyžice sirupu z agáve

Vo veľkom hrnci privedieme do varu vodu. Medzitým si pripravíme všetku zeleninu.

Na strednej teplote predhrejeme veľký hrniec. Vhodíme doňho 2 polievkové lyžice karí pasty a pridáme k nej cibuľu a papriku. Opekáme asi 2 minúty. Ak sa zmes príliš lepí, použijeme trochu oleja v spreji. Vmiešame cesnak a zázvor a opekáme ďalšie asi 2 minúty. Čínsku kapustu nakrájame – hlúbik na asi 1 cm hrubé pásiky a vrchné listy na 5 cm pásiky. Hlúbik pridáme do hrnca spolu s vývarom, sójovou omáčkou a soľou a pomaly privedieme do varu. Pridáme tofu a varíme ďalších asi 10 minút.

Vo vriacej vode uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Uvarené cestoviny precedíme.

Do zeleninovej zmesi pridáme kokosové mlieko, limetkovú šťavu a sirup z agáve. Dosolíme a dokoreníme. Kapustové listy rozdelíme do misiek, naložíme na ne cestoviny a zalejeme poriadnou dávkou karí.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s