Zapekané makaróny s fazuľou

better love your beans potPre 4 – 6 osôb:

Na polevu:

1 konzerva (425 g) cíceru, prepláchnutého a precedeného

1/4 šálky (30 g) lahôdkového droždia

1 strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno

1 čajová lyžička cibuľového prášku

1/2 šálky (120 g) rastlinnej kyslej smotany

1/2 šálky (120 ml) nesladeného rastlinného mlieka

1/4 čajovej lyžičky mletej papriky

čerstvo mleté čierne korenie

Na cestoviny s fazuľou:

2 čajové lyžičky (10 ml) olivového oleja

1/4 šálky (40 g) nasekanej cibule

4 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno

1 červená paprika, zbavená semienok a narezaná na kocky

340 g neuvarených celozrnných cestovín – kolienok

1 konzerva (425 g) čiernej fazule, opláchnutá, precedená a nahrubo roztlačená

3/4 šálky plus 2 polievkové lyžice (210 g) salsy verde

6 polievkových lyžíc (90 g) guacamole

šťava z 1 citróna

2 čajové lyžičky štipľavej omáčky, alebo podľa chuti

1 polievková lyžica taco korenia

Poleva: Všetky prísady zmiešame v mixéri a rozmixujeme dohladka.

Zapekanec: Na strednej teplote zohrejeme v hrnci olej. Pridáme cibuľu, cesnak a papriku a za občasného miešania opekáme 4 minúty.

Cestoviny uvaríme vo vriacej vode al dente a precedíme.

Rúru predhrejeme na 190°C. Zapekaciu misku (cca 23 cm) zľahka naolejujeme.

Vo veľkej miske zmiešame fazuľu, salsu, guacamole, citrónovú šťavu, štipľavú omáčku a taco korenie a poriadne ich premiešame. Vmiešame opečenú cibuľovú zmes a cestoviny. Celú zmes prelejeme do pripravenej zapekacej misky a polejeme pripravenou polevou.

Pečieme 20 minút. Pred podávaním necháme 15 minút odstáť.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s