Pesto con gusto pizza

pesto con gusto pizzaNa 1 pizzu:

Na mozarellu:

1 šálka nesladeného sójového mlieka

1/4 šálky extra panenského olivového oleja

1 polievková lyžica bieleho balzamikového octu

2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno

1 čajová lyžička cibuľového prášku

1/2 čajovej lyžičky jemnej morskej soli

čerstvo mleté čierne korenie

2 polievkové lyžice kukuričného škrobu

Na pesto:

3/4 šálky vlašských orechov

1 polievková lyžica miso pasty

šťava z 1/2 citrónu

2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno

čerstvo mleté čierne korenie

1 a 1/2 šálky čerstvej bazalky

1/2 šálky extra panenského olivového oleja

Na cesto:

1 šálka vlažnej vody

1 polievková lyžica hnedého cukru

1 a 1/2 čajovej lyžičky aktívneho suchého droždia

3 až 3 a 1/2 šálky múky

1 čajová lyžička soli

1 polievková lyžica cesnaku v prášku

2 polievkové lyžice olivového oleja

Najskôr si urobíme cesto: v malej miske zmiešame vodu s cukrom. Vmiešame droždie a necháme pár minút postáť, kým sa nám spravia bublinky.

Vo veľkej miske zmiešame 2 a 1/2 šálky múky, soľ a cesnakový prášok. Pridáme zmes droždia a vody a olivový olej a poriadne zamiešame.

Cesto položíme na pomúčenú pracovnú plochu a miesime ho 8 minút, kým bude cesto mäkké a elastické, postupne pridávame podľa potreby múku (ak sa cesto príliš lepí). Vymiesené cesto dáme do veľkej naolejovanej misky a opatrne ho obalíme v oleji. Zakryjeme plastovou fóliou a necháme rásť 60 minút.

Cesto vyberieme, pobúchame päsťou, aby z neho vyšiel vzduch a dáme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Valčekom vyvaľkáme tenké cesto.

Mozzarella: Všetky prísady zmiešame v mixéri a rozmixujeme dohladka. Preložíme do misky a v mikrovlnnej rúre zohrievame na najvyššej teplote 2 minúty, pričom dávame pozor, aby nám zmes nevykypela. Necháme stáť 15 minút, potom zamiešame vidličkou. Chladíme 2 hodiny. Pred použitím zamiešame vidličkou.

Pesto: V mixéri pomelieme orechy a miso pastu, kým nám nevznikne hladká pasta. Pridáme citrónovú šťavu, cesnak a korenie a párkrát zamixujeme. Pridáme bazalku, párkrát zamixujeme. Mixér necháme ísť a postupne pridávame olivový olej.

Rúru predhrejeme na 200°C.

Cesto natrieme pestom a obložíme kúskami mozzarelly.

Pečieme 24 minút alebo do zlatohneda. Pred podávaním necháme trochu vychladnúť.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s