2 šálky (72 g) sladkých kukuričných cereálií (lupienkov), rozdrvených na prášok
1/2 šálky (62 g) múky
1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
1/4 čajovej lyžičky prášku na pečenie
1 šálka vanilkového rastlinného mlieka
3 polievkové lyžice rastlinného masla na smaženie
6 plátkov chleba, asi 1,25 cm hrubých
javorový sirup na podávanie
V hlbokom tanieri zmiešame rozdrvené cereálie, múku, sódu bikarbónu a prášok na pečenie. Pridáme mlieko a vymiešame husté cesto.
Na vysokej teplote predhrejeme panvicu a rozpustíme 1 polievkovú lyžicu masla na každé 2 plátky toastu.
Plátky chleba namočíme v ceste. Cesto bude husté, takže ho možno budeme musieť prstami rozotrieť na chleba. Toasty pražíme asi 2 minúty z každej strany, alebo kým budú zlaté a chrumkavé. Podávame horúce s javorovým sirupom a prípadne čerstvými jahodami alebo čučoriedkami.