Francúzske toasty

the captains french toastNa 6 plátkov:

2 šálky (72 g) sladkých kukuričných cereálií (lupienkov), rozdrvených na prášok

1/2 šálky (62 g) múky

1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

1/4 čajovej lyžičky prášku na pečenie

1 šálka vanilkového rastlinného mlieka

3 polievkové lyžice rastlinného masla na smaženie

6 plátkov chleba, asi 1,25 cm hrubých

javorový sirup na podávanie

V hlbokom tanieri zmiešame rozdrvené cereálie, múku, sódu bikarbónu a prášok na pečenie. Pridáme mlieko a vymiešame husté cesto.

Na vysokej teplote predhrejeme panvicu a rozpustíme 1 polievkovú lyžicu masla na každé 2 plátky toastu.

Plátky chleba namočíme v ceste. Cesto bude husté, takže ho možno budeme musieť prstami rozotrieť na chleba. Toasty pražíme asi 2 minúty z každej strany, alebo kým budú zlaté a chrumkavé. Podávame horúce s javorovým sirupom a prípadne čerstvými jahodami alebo čučoriedkami.

Pridaj komentár