Nefarmársky šalát šéfkuchára

santuary chefs saladNa 4 porcie:

8 šálok nasekaného rímskeho šalátu

1/2 dávky receptu na pečený bylinkový karfiol, vychladený (recept nižšie)

1 dávka receptu na baklažánovú slaninu

1/2 dávky základného receptu na pečené tofu, vychladnuté a nakrájané na sústa

1 šálka reďkovky pokrájanej na tenké plátky

1 malá červená cibuľa, pokrájaná na tenké plátky

1 šálka slnečnicových (alebo iných) klíčkov

1 a 1/2 šálky cherry rajčín

1 stredne veľká mrkva, ošúpaná a pokrájaná na rezančeky

1/2 dávky receptu na nefarmársky dressing (recept nižšie)

Všetky prísady zmiešame vo veľkej miske a podávame. :-)

Pečený bylinkový karfiol:

peceny bylinkovy kvetakNa 4 porcie:

1/3 šálky celozrnnej strúhanky

2 čajové lyžičky sušeného tymianu

1 čajová lyžička sušeného oregána

1 čajová lyžička sušenej bazalky

1/2 čajovej lyžičky soli

čerstvo mleté čierne korenie

1 čajová lyžička olivového oleja

450 g karfiolu, bez stopky, nalámaného na malé ružičky

Rúru predhrejeme na 220°C. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie a postriekame ho trochou oleja v spreji.

Vo veľkej mise zmiešame strúhanku, bylinky, soľ a korenie. Pokvapkáme olejom a prstami olej zapracujeme do strúhanky.

Karfiol umyjeme a mokrý ho obalíme v strúhanke a rozložíme ho v jednej vrstve na pripravený plech. Posypeme ho zvyšnou strúhankou a postriekame trochou oleja v spreji.

Pečieme 12 minút, kým nebude karfiol mäkký a trochu nezozlatne.

Nefarmársky dressing:

375 g extra tvrdého hodvábneho tofu, nakrájaného na 2,5 cm kocky

2 polievkové lyžice vegánskej majonézy

1/4 šálky vody

2 polievkové lyžice zeleninového vývaru v prášku

1/4 čajovej lyžičky soli

1 čajová lyžička cesnaku v prášku

1 čajová lyžička cibuľových vločiek

2 polievkové lyžice jablčného octu

1 čajová lyžička sirupu z agáve

štipka čerstvo mletého čierneho korenia

V menšom hrnci privedieme do varu vodu (toľko vody, aby bolo tofu zakryté) a vhodíme do nej tofu, hrniec zakryjeme. Teplotu znížime na nízku a varíme 2 minúty. Tofu precedíme a asi 30 sekúnd oplachujeme pod prúdom studene vody. Tofu dáme do mixéru spolu s majonézou a 1/4 šálkou vody. Mixujeme dohladka. Pridáme ostatné suroviny a znovu rozmixujeme. Dosolíme podľa chuti. Pred podávaním dressing vychladíme v chladničke.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s