Tofuevos rancheros

tofuevos rancherosPre 4 osoby:

Na ranchero omáčku:

2 polievkové lyžice rastlinného oleja

4 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno

1 stredne veľká žltá cibuľa, narezaná na kocky

1 konzerva (425 g) drvených paradajok so šťavou

1 konzerva (425 g) čiernej fazule, prepláchnutá a precedená

4 až 6 plátkov zaváraných jalapeño papričiek, narezaných nadrobno

štipka drvených štipľavých papričiek

1 polievková lyžica ajvaru

soľ a čierne korenie na dochutenie

Na tofuevos:

560 g tvrdého tofu, osušeného a zbaveného prebytočnej tekutiny

1/4 šálky (30 g) lahôdkového droždia

1 polievková lyžica cesnakového prášku

1 polievková lyžica cibuľového prášku

1 čajová lyžička ružovej himalájskej soli

1/2 čajovej lyžičky kurkumy

1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia

2 polievkové lyžice rastlinného oleja

4 čajové lyžičky rastlinného masla

4 kukuričné alebo pšeničné tortilly

rastlinná kyslá smotana, na plátky nakrájané avokádo, nasekaná jarná cibuľka

Ranchero omáčka:

V stredne veľkom hrnci zohrejeme na strednej teplote olej. Pridáme cesnak a cibuľu a opečieme do sklovita a voňava, 3 až 5 minút.

Pridáme paradaky, fazuľu, jalapeño papričky, drvenú papriku a ajvar. Zamiešame, zakryjeme a varíme 15 minút.

Hrniec stiahneme z ohňa a ponorným mixérom rozmixujeme zmes do krémova, ale nie úplne dohladka. Ochutíme soľou a korením a do podávania udržiavame teplé.

Tofuevos:

Tofu rozmrvíme do misky a pridáme lahôdkové droždie, cesnakový a cibuľový prášok, soľ, kurkumu a čierne korenie. Rukami zmes poriadne premiešame.

V panvici na strednom ohni zohrejeme olej. Pridáme tofu zmes a opekáme, kým sa nezohreje a nezačne hnednúť. Zmes preložíme znovu naspäť do misky a udržiavame ju teplú, kým zohrejeme tortilly.

V tej istej panvici rozpustíme 1 čajovú lyžičku masla na strednej teplote. Zľahka opečieme tortillu z oboch strán, kým nebude teplá a mäkká. Preložíme ju na tanier a zakryjeme kuchynskou utierkou, aby zostala teplá. Postup zopakujeme s ďalšími 3 tortillami.

Tortilly dáme na taniere, rovnomerne na ne rozdelíme tofuevo zmes a polejeme ranchero omáčkou. Ozdobíme kyslou smotanou, avokádom a jarnou cibuľkou a podávame.

tofuevos

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s