Šalát s quinoou, čiernou fazuľou a praženou rímskou rascou

salat s quinoou cernymi fazolemi Na 4 porcie:

2 šálky uvarenej quinoy (bielej alebo červenej)

1/4 čajovej lyžičky soli

2 čajové lyžičky semienok rímskej rasce

1 šálka mäsitých rajčín (asi 4 kusy) pokrájaných na drobné kocky

3 polievkové lyžice čerstvej limetkovej šťavy

2 čajové lyžičky sirupu z agáve

1 čajová lyžička olivového oleja

1 konzerva (450 g) čiernej fazule, prepláchnutej a precedenej

1 šálka jarnej cibule, nadrobno nasekanej

listová zelenina podľa chuti

Quinou dáme do veľkej misky a dáme vychladiť . V malej panvici nasucho opečieme rímsku rascu asi 5  minút za stáleho miešania a presypeme ju do strede veľkej misky. Pridáme rajčiny, limetkovú šťavu, sirup z agáve a olej a dobre premiešame. Primiešame vychladenú quinou a potom aj fazuľu a cibuľku. Dosolíme podľa chuti. Šalát necháme pred podávaním odležať, aby sa spojili chute a podávame ho na listovej zelenine.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s