Šošovicové burgre s ajvarom

sosovicove burgre s ajvaromNa 6 burgrov:

1 čajová lyžička olivového oleja

1 malá červená cibuľa, nakrájaná na kocky

240 g cukety, rozkrojenej pozdĺžne na polovice a nakrájanej na hrubšie plátky

3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno

1 šálka čerstvej petržlenovej alebo koriandrovej vňate

450 g konzerva uvarenej šošovice, precedená a prepláchnutá

1 šálka strúhanky

1/4 šálky ajvaru

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

2 čajové lyžičky červeného vínneho octu

1/4 čajovej lyžičky soli

2 čajové lyžičky mletej papriky

Vo veľkej panvici s hrubým dnom na strednej teplote opečieme cibuľku asi 3 minúty. Pridáme cuketu, cesnak, vňať a štipku soli a opekáme asi 7 až 10 minút, kým cuketa nezmäkne.

Zmes preložíme do mixéru. Pridáme všetky ostatné suroviny okrem 1/2 šálky strúhanky. Mixujeme, kým nie je väčšina zmesi hladká a preložíme ju do veľkej misky.

Na strednej teplote znovu zohrejeme panvicu, v ktorej sme opekali zeleninu. Do zmesi pridáme zostávajúcu 1/2 šálku strúhanky a vidličkou ju poriadne zapracujeme.

Zmes rozdelíme na 6 rovnakých častí. Zohriatu panvicu postriekame olejom v spreji. Zo zmesi vytvarujeme fašírky a za častého obracania ich opekáme asi 12 minút, kým nebudú z oboch strán zlatisté. Podávame v žemli s čerstvou zeleninou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s