Kalerábová karí polievka s arame riasami

kalerabova kari polievkaPre 4 osoby:

2 čajové lyžičky arame riasy

3 stredne veľké kaleráby

2 čajové lyžičky sezamového oleja

2 strúčiky cesnaku

2 cm zázvoru

2 čajové lyžičky karí v prášku

1 cibuľa

morská soľ

2 čajové lyžičky kukuričného škrobu

1 pór (iba zelená časť)

Arame riasu ponoríme do pol šálky vody. Kaleráby ošúpeme a narežeme na malé kocky. Cesnak a cibuľu nasekáme nadrobno. Zázvor ošúpeme a nastrúhame najemno.

Na oleji popražíme cesnak, zázvor a karí korenie asi 10-20 sekúnd. Pridáme cibuľu a kaleráb a popražíme ďalšie 2-3 minúty. Pridáme arame riasu spolu s vodou z namáčania. Prilejeme viac vody, toľko, aby boli všetky kocky kalerábu ponorené. Osolíme podľa chuti. Na nízkej teplote varíme, kým kaleráb nezmäkne, asi 20 minút. Kukuričný škrob rozmiešame v 3-4 lyžiciach vody a vmiešame ho do polievky. Povaríme 2 minúty, premiešame. Zelenú časť póru narežeme na malé kúsky a pridáme do polievky. Povaríme ešte pár minút, ale nie dlho, aby nám pór zostal chrumkavý.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s