Francúzske toastové paličky

french toast dipsticksNa 12 až 16 kusov:

rastlinný olej na vyprážanie

1 šálka (125 g) múky

2 polievkové lyžice (25 g) hnedého cukru

1/4 čajovej lyžičky mletej škorice

1/8 čajovej lyžičky soli

1/4 čajovej lyžičky prášku na pečenie

1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

1 šálka vanilkového rastlinného mlieka

1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

1 veľká francúzska bageta (1-2 dni stará)

práškový cukor na posypanie

javorový sirup na podávanie

Olej zohrejeme vo veľkej panvici do horúca.

V plytkej nádobe zmiešame múku, hnedý cukor, škoricu, soľ, prášok na pečenie a sódu bikarbónu. Pridáme mlieko a vanilkový extrakt a zamiešame tak, aby v ceste neboli hrudky.

Bagetu narežeme na 10 až 15 cm dlhé a 2,5 cm široké prúžky a namočíme ich v ceste. Pomocou klieští dáme obalené prúžky do horúceho oleja a opekáme ich z oboch strán asi 10 sekúnd, kým nebudú zlaté a chrumkavé.

Hotové toasty dáme na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby nám vsali prebytočný olej. Posypeme ich práškovým cukrom a podávame s javorovým sirupom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s