Šošovicový pastiersky koláč naopak

cockovy ovcacky kolac narubyPre 4 osoby:

2 čajové lyžičky olivového oleja

1 cibuľa, narezaná nadrobno

125 g húb shiitake

1 cuketa, pokrájaná na malé kocky

3 strúčiky cesnaku, narezané nadrobno

2 čajové lyžičky sušeného tymianu

1/2 čajovej lyžičky soli

čerstvo mleté čierne korenie

1 šálka mrkvy, ošúpanej a nakrájanej na malé kocky

3/4 šálky zelenej šošovice, prepláchnutej

3 šálky zeleninového vývaru

1 polievková lyžica vegánskej worcestrovej omáčky

1/2 šálky mrazeného hrášku

Na strednej teplote zohrejeme vo veľkom hrnci olej a opekáme na ňom cibuľu do sklovita. Pridáme shiitake, cuketu, cesnak, tymian, soľ a korenie a opekáme ďalších 5 minút.

Pridáme mrkvu, šošovicu a vývar. Zakryjeme a privedieme k varu. Keď začne vývar vrieť, znížime teplotu na nízku a za občasného miešania varíme asi 25 minút, kým bude šošovica mäkká. Pridáme worcester a hrášok. Necháme asi 10 minút odstáť, aby sa chute spojili. Dosolíme podľa chuti. Podávame so zemiakovou kašou s karfiolom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s