Špenátový závin s tofu a kešu orechmi

tofu spinach and cashew platiPre 4 osoby:

2 polievkové lyžice rastlinného oleja

1 cibuľa, narezaná nadrobno

2 strúčiky cesnaku, narezané nadrobno

500 g pevného tofu

30 g kešu orechov, nasekaných nahrubo

1/4 čajovej lyžičky kurkumy

1/2 čajovej lyžičky karí korenia

1 čajová lyžička dijonskej horčice

2 čajové lyžičky sušenej šalvie

1,5 čajovej lyžičky sušeného tymianu

1 čajová lyžička čierneho korenia

2 polievkové lyžice lahôdkového droždia

1 polievková lyžica vegánskej worčestrovej omáčky

250 ml zeleninového vývaru

4 polievkové lyžice sójovej omáčky

1 čajová lyžička sirupu z agáve

50 g čerstvej strúhanky

200 g čerstvého špenátu, napareného a zbaveného prebytočnej vody

250 g lístkového cesta

trochu sójového mlieka na potretie

Rúru predhrejeme na 200°C.

Cibuľu a cesnak opečieme v oleji do mäkka. Pridáme rozmrvené tofu a nasekané kešu orechy a opekáme ďalších 4 až 5 minút. Pridáme všetky ostatné prísady (okrem cesta) a opekáme, kým nám nevznikne pevná, suchá zmes. Dokoreníme podľa chuti.

Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 40 x 25 cm. Zmes dáme do stredu cesta a zavinieme. Závin položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, natrieme sójovým mliekom a pečieme 40-45 minút do zlatohneda.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s